הפרעות שינה

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

17/05/2012 | 09:37 | מאת: ויויאן

שלום ד"ר בת 55 אחרי ניתוח כריתת רחם ושחלות לפני חודש. בגלל שהייתי במתח גם ישנתי די גרוע עם יקיצות מוקדמות ונעזרתי באמצעים טבעיים לפעמים.אחרי הניתוח המצב נעשה גרוע יותר קבוע מתעוררת פעמיים לפחות ולפנות בוקר ערה לגמרי. רופאת המשפחה רשמה לי אמביין 6 מ"ג ואמרה שאקח בלי בעיות (כך גם הרופא נשים בנתיים) אני לקחתי לפעמים חצי כדור לפני השינה וזה עזר לישון את ה-6 שעות אולם אני עדיין לא רגועה כי אני לא רוצה להתמכר לכדור שינה. השאלה אם אוכל לצאת מזה. אני מוכנה לנסות שיטות התנהגותיות כדי לישון טוב יותר. תודה

האם את מקבלת טיפול הורמונלי חלופי לאחר הניתוח?

22/05/2012 | 23:28 | מאת: ויויאן

בנתיים לא קיבלתי טיפול הורמונלי חלופי אולם אמורה לחזור לרופא נשים שלי בעוד כשבוע. אתמול ישנתי כמעט רצוף בלי כדור אבל אחרי ספורט. נקוה שזה ימשיך כך, בכל מקרה אעדיף שינוי תזונתי ופעילות גופנית על פני טיפול הורמונלי (אולי אסטרוגן ממקור צמחי ועוד פיטואסטרוגנים)-כשחסר לי שינה למחרת נראה לי שאני צריכה טיפול פסיכולוגי פסיכיאטרי בגלל חרדה ודפיקות לב וכשאני ישנה טוב דברים נראים לי אחרת.התחושות התנדנדו במשך החודש אולם נראה לי שאני מתחילה להתייצב הלואי. תודה

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות