שעון ביולוגי הפוך ועייפות תמידית

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

16/03/2012 | 21:21 | מאת: עייפה O_O

יש לי הפרעת שינה כבר די הרבה זמן (באיזור ה-5 שנים). אני בקושי ישנה בלילות. אני יכולה ללכת לישון ב11 בלילה, ולהרדם רק באיזה 4-5 בבוקר. גם אם אני נרדמת לפני, השינה נורא גרועה, לא נוח לי, חם לי, קר לי, אני מתעוררת הרבה, והשינה נורא חלשה. מה גם שבלילה אני "מתעוררת" - אני יותר מרוכזת, אני יכולה לעבוד ומתפקדת באופן טוב יותר מאשר ביום. לעומת זאת, אם אני ישנה בצהריים, או בכל שלב שהוא במהלך היום (כל עוד השמש בחוץ זורחת) השינה שלי מעולה. אני יכולה להרדם די מהר יחסית, ולישון טוב. התלוננתי על הבעיה במהלך השירות הצבאי, הייתי אצל נוירולוג, ועברתי בדיקות במעבדת שינה. בסופו של דבר זה מה שאמרו - שכנראה יש לי שעון ביולוגי הפוך, והמליצו על חוות דעת פסיכולוגית. בנוסף לבעיה הזו, במהלך היום אני סובלת מעייפות תמידית. גם אם הלכתי לישון מוקדם, גם אם ישנתי הרבה יום לפני, גם אם אני בחופש, ואפילו אם קרה שישנתי טוב בלילה (לעיתים רחוקות מאוד, אבל קורה) - תמייייד אני עייפה במהלך היום. זה מתסכל כי זה מונע ממני הרבה דברים. אני פוחדת לנהוג, אני מתעצלת לצאת לכל מיני מקומות, אני מקצרת פעילויות.. אני לא רוצה לקחת כדורי שינה כי אני פוחדת להתמכר ולפתח בהם תלות. יש משהו שאפשר לעשות עם זה? גם עם בעיית השינה ביום, אבל בעיקר עם בעיית העייפות התמידית. יש איזה ויטמין או תוסף שיכול לעזור? עיצות להרדמות מהירה יותר? כל דבר, אני נואשת!

הטיפול בהפרעה בתזמון השינ איננו פסיכולוגי. נחוצה בדיקה חוזרת במעבדת השינה כולל אקטיגראפיה ובדיקת חביוני שינ ביום. לאחר בדיקות אילו ניתן יהיה להשלים הייעוץ והטיפול

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות