חשד לדום נשימה בשינה

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

28/11/2016 | 23:52 | מאת: אריאל

שלום אני סובל שינה לא טובה כל כך, נוחר בשינה. נשלחתי לבצע בדיקת שינה ביתית (אתקשה להירדם במכון) לשלילת דום נשימה בשינה. יש לי כמה שאלות: 1. אם אכן יש דום נשימה, הפתרון המקובל והידוע הוא סיפאפ, אני מבין שהנשימה עם סיפאפ היא דרך האף, אלא שאצלי יש בעיה באף, ובמצב שכיבה יש לי נטיה לאף סתום. אז האם בכלל הפתרון הזה רלוונטי למי שסובל מאף סתום? 2. קראתי שישנה בדיקה שנקראת "אנדוסקופיה בשינה". מה שמאפשר להדגים בזמן ובתנאי אמת את מקור החסימה, מדוע לא מקובל לבצע את הבדיקה בכדי לדעת האם החסימה היא ממקור אפי, לוע, ובהתאם לכך לכוון את הפתרון? 3. מה הסיבה שבשכיבה האף נוטה להיסתם? והאם יש פתרונות לכך? (כשאני מגיע לרופא, הוא בודק והאף פתוח, אך הבעיה מתעוררת בעיקר בשכיבה ושינה). תודה רבה

הפרעה בזרימת האוויר דרך האף בשכיבה הנה תופעה מוכרת שיכולה להתרחש מסיבות שונות אחת מהן היא דום נשימה בשינה . במצב זה נוצרת הצרות במעבר האוויר בלוע מאחורי האף. הצרות זו גורמת לגודש אפי משני. נשימת האף משתפרת זמן קצר לאחר שמתעוררים ועוברים למצב של ישיבה. במקרים בהם יש צורך בטיפול באמצעות C-PAP , הטיפול משפר גם את זרימת האוויר האפית. במקרים בהם הפרעת הנשימה האפית נגרמת עקב חסימה מבנית , ניתן כמובן לטפל באופן תרופתי או כירורגי באף ולאפשר שימוש נאות במכשיר ה C-PAP. לגבי אנדוסקופיה בשינה, זאת מבוצעת במקרים בהם לא ניתן להתאים הטיפול ב C-PAP ולצורך התאמת טיפול כירורגי.

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות