נדודי שינה לאחר ניתוח

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

12/10/2016 | 13:53 | מאת: תימי

שלום רב, לפני שלושה שבועות תרמתי כליה. מאז הניתוח אינני מצליחה לישון שינה איכותית. לאחר שסבלתי מתשישות משמעותית , ובעצת הצוות הרפואי נטלתי כדור שינה בונדרמין במשך לילות. הכדור סייע לי אולם אינני רוצה להתמכר לו ולכן הפסקתי ליטול. ללא הכדור אני לא מצליחה לישון מעל לשעה שעתיים וגם שינה זו אינה עמוקה דייה. האם תופעה של נדודי שינה/ שינוי השעון הביולוגי לאחר ניתוח מוכרת ? מה הוא הטיפול האלטרנטיבי לכדורישינה ? תודה

אני מניח כמובן שכל הבדיקות הנוגעות למצב הרפואי לאחר הניתוח הנן תקינות. אם אכן כך ייתכן ומדובר בהפרעה הנובעת ממצב נפשי של חרדה סמויה או אחר. ממליץ לפנות תחילה לייעוץ מקצועי לברור אפשרות זו ובמידה ותאובחן ניתנת לטיפול באמצעים שונים. במידה והאבחון ישלול חרדתיות , ניתן לנסות טיפול באמצעות שיטה הנקראת CBTI

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות