בעיה קשה להירדם לאחר לידה

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

05/10/2016 | 15:10 | מאת: קרן

שלום, אני בת 33 אחרי לידה ויש לי בעיה קשה להירדם בלילה. אני עייפה ומרגישה שאני רוצה לישון אבל אני פשוט נתקעת עם עיניים עצומות ולא מצליחה להמשיך הלאה. אחרי שהעברתי שעות על גבי שעות בהתהפכויות במיטה, התחלתי להירדם מול הטלוויזיה וכשאני רואה טלוויזיה אני כן בדרך כלל מצליחה להמשיך הלאה אבל השינה מול הטלוויזיה העובדת לא ממש תורמת וגם התינוק מתעורר ומעיר אותי כמה פעמים טובות כל לילה. רק בסביבות 4-5 בבוקר אם לא ישנתי מספיק לפני אני מצליחה להירדם לבד. מה אפשר לעשות כדי להתגבר על הבעיה? אני לוקחת כדורים פסיכיאטרים (SSRI) מאז הלידה עקב דיכאון אחרי לידה אבל הדיכאון הופיע בעקבות הפרעת שינה שהתפתחה כשהתינוק לא ישן בכלל בלילה ולא היה קיים לפני.

לידה גורמת לתופעה ל עוררות יתר. התופעה מתרחשת אצל רובן של היולדות והיא פיזיולוגית. יחד עם זאת כאשר התופעה מביאה לידי חסך שינה משמעותי נצרך כמובן טיפול. הטיפול מתחיל מחלוקת נטל ראויה. רצוי לחלק את האחריות על הטיפול עם בן הזוג ולסמוך עליו שהוא יכול לטפל בתינוק באופן שלם ללא צורך במעורבותך. במידה ואת מניקה יש להשאיר חלב שאוב במקרר לשעות הלילה. רצוי גם לפנות לייעוץ הורי על מנת ללמוד טכניקות לחינוך התינוק לשנת לילה שלמה. במידה ועדין נותרת בעיה אנא פני להשלמת ייעוץ וטיפול לרופא באחת ממרפאות השינה.

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות