קושי בהרדמות לאורך זמן

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

05/10/2016 | 11:34 | מאת: קרין

שלום רב, אני סובלת מידי פעם ממצבים בהם אני מתקשה להרדם, לפעמים במשך לילה שלם ולעיתים אף לאורך מספר לילות רצוף. בדרך כלל אני נעזרת בכדור שינה והבעייה נפתרת לאחר מספר ימים. לאחרונה אני נמצאת במצב הזה כבר למעלה מחודש. אציין כי אין לי מחשבות מטרידות או איזשהו מצב משברי בחיים. פשוט סוג של עוררות שאני מרגישה אותה בבטן כמו התרגשות או לחץ ממשהו (לא ברור לי ממה) שמונע ממני להרדם. אני נעזרת בכדור טונייט ובלוריוון שהרופא רשם לי אך מאוד חוששת מפיתוח תלות והתמכרות. רציתי לדעת לאחר איזה תקופה של שימוש בכדורים זה מתחיל להחשב מסוכן וגם האם יש בדיקות או טיפולים שיכולים לעזור בהתגברות על התופעה. אני בת 42 נשואה, בריאה ובעלת משפחה.

התופעה אותה את מתארת יכולה לנבוע מסיבות שונות ( תזמון השעונים הביולוגיים , תסמינים חרדתיים ואחרות). ולכן נדרש אבחון מעמיק. הטיפול בכדורי שינה כאלו או אחרים במצבים אלו הנו טיפול סימפטומטי שאינו פותר הבעיה ולעתים אף מחמיר אותה. ממליץ לפנות לרופא במרפאת שינה לייעוץ אינדיבידואלי. מקובל להגביל את השימוש בכדורי שינ לשלושה חודשים אך לעיתים מחוסר ברירה הטיפול מתמשך זמן רב יותר.

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות