קושי בשינה גם כן לאחר נטילת כדור שינה

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

02/10/2016 | 08:44 | מאת: עוז

אני בן 72. מזה כמה שנים אני נוטל לפני השינה חצי כדור של 0.25 BROTIZOLAM MG. איני נוחר מזה 7 שנים,משקלי 68 ק"ג. BMI=22 . עד לפני כשבועיים,הייתי מסוגל לישון לפחות 6 שעות בעזרת התרופה הנ"ל.לאחר שלא הצלחתי לישון, הגדלתי את המינון לכדור שלם =0.25 מ"ג הגדלת המינון לא שפרה את הקושי בשינה. בפועל , בימים האחרונים איני מצליח לישון יותר מ-4 שעות רצופות לאחר נטילת כדור במינון של 0.25 מ"ג.ניסיתי בעבר מלטונין, הוא לא שפר. אודה להתייחסותך.

ברוטיזולם הנו כדור ממשפחת הבנזודיאזפינים. מוכרת תופעה של התרגלות (לא התמכרות) הגורמת לצורך להגדיל המינון. יחד עם זאת ייתכן והסיבה איננה התרגלות אלא שינוי כל שהוא בסדר היום, היגיינת השינה או אחר. כרגע יש להמנע מהגדלה נוספת של המינון. רצוי לפנות לרופא במרפאת שינה על מנת לקבל ייעוץ אינדיווידואלי.

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות