קפיצות שרירים (מיוקלונוס)

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

16/09/2016 | 15:30 | מאת: קפיצות שרירים בשינה

שלום רב, שמתי לב כי לבן הזוג שלי (בן 28, ללא מחלות ברקע) תופעה של מעין מיוקלונוס, המתבטא בהתכווצות / קפיצות בעיקר בידיים וברגליים, בתחילת ההירדמות שלו. הדבר חוזר על עצמו פעמים רבות ובכל לילה. הוא עצמו אינו מרגיש בכך כלל ולא מודע לכך שזה קןרה, בד"כ אני זו שמבחינה בכך - לדוגמא כאשר הוא מניח עליי את ידו לפני שנרדם וברגע ההתכווצות, כף היד שלו אוחזת בי ממש חזק, ננעלת, בתחושה מאוד לא נעימה שמעירה אותי ובעקבות כך גם אותו. האם אלו בהכרח סימפטומים של הפרעה או מחלה נוירולוגית כלשהי? מה ניתן לעשות?

תנועות גפיים המתרחשות תוך כדי תהליך ההרדמות הן מוכרות. הדבר לא מהווה סימן למחלה כל שהיא.

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות