חוסר יכולת לישון לאדם שסובל מכאבים בכל הגוף

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

15/09/2016 | 23:40 | מאת: שאלה

אמי אשה כבת 70 סובלת מעודף משקל ומדלקת פרקים. נוטלת כדורים מתאימים. בשבועיים האחרונים אינה מצליחה לישון בגלל כאבי תופת (עצמות ושרירים תפוסים וורידים בולטים ברגליים בחלק האחורי) וגם משככי כאבים מסוג כדורים או משחות אינם משפיעים עליה (אקמול פורטה, רגיעון, נרות וולטרן, משחות וולטרן וכו'). היא הגיעה למצב שאפילו כדורי שינה מסוג בונדורמין אינם עוזרים לה. המצב פשוט בלתי נסבל ואני חוששת שהיא פשוט תקרוס ותיאלץ להתאשפז, כי המחסור בשינה הרס לה כל צלם אנוש. אין לנו כבר למי לפנות ברפואה הציבורית כי רק רושמים לה כדורים שלא עוזרים לה ואין לנו כסף לרפואה פרטית ולביטוח משלים. מה עושים?

אכן בעיה מורכבת. הכאב גורם לנדודי שינה וחסך השינה הנצבר מחמיר את הכאב. אין צורך לפנות לרפואה הפרטית. הפתרון נמצא גם ברפואה הציבורית. ממליץ לפנות למרפאת הכאב. קיימת בכל בתי החולים הגדולים. ניתן לפנות עם טופס 17 מקופת החולים. עם פנייתכם למומחה כאב, אנא ציינו בפניו את בעיית השינה , ניתן לשלב טיפול משמעותי בשינה עם הטיפול בכאב עצמו. בהצלחה.

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות