הפרעות שינה וסימפטומים למצוקה נפשית כלשהי

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

05/09/2016 | 22:04 | מאת: ארי 29

שלום אני בן 29,אחרי תואר, עובד. אני סובל כבר שנים מהפרעות שינה, בצבא בגיל 21 לאחר מספר מקרים של הליכה וביצוע פעולות מתוך שינה- אובחנתי במעבדת שינה בסומנבוליזם. מאז בשנים האחרונות- סובל מנדודי שינה -קשיים בהרדמות ויקיצות מוקדמות, קם בבוקר עייף מאוד. כאשר לא ישן טוב- מתוסכל מאוד ולעיתים יכול להשאר במיטה שעות מבלי באמת לישון. אני מרגיש אי שקט נפשי, אני לחוץ, לא מפוקס, לא מרוכז ברוב מה שאני עושה . כל אלה גורמים לי קושי גדול לתפקד. . לעיתים מרגיש תחושה של OUT, מרגיש שאני בוהה בעת קריאה, חולמנות ואי יציבות מבחינה פיזית ומוטורית, מחשבות שליליות וטורדניות. ישנם מצבים בסביבת אנשים שאני מרגיש התרגשות יתר, לפעמים קשה לי להכנס לשיחה (גם כשמדובר בקבוצת חברים), מרגיש על פי קול הדיבור שלי. תחושה של אי נוחות (לדעתי לא משהו בולט לסביבה- מחליף תנוחות ישיבה, מעשן סיגריה). בשיחה אחד על אחד עם אנשים מסויימים גם לעיתים מרגיש נרגש ולעיתים לא מתרכז בשיחה. לעיתים קרובות מעדיף להמנע מארועים חברתיים המוניים. בזמן האחרון אני מרגיש יותר מדוכדך, מרגיש שפעם הייתי הרבה יותר שמח ונהנה , אני מרגיש שאני חייב לפתור את זה כי הנושא פוגע לי קשות באיכות החיים ומפריע לתפקוד היומיומי. יצויין כי לפני כשלוש שנים לערך, אחרי ביקור שני אצל הנוירולוג הוא המליץ לי על ואבן 5 פעמים בשבוע לפני השינה. למי עליי לפנות? מה הטיפול המתאים?

התלונות נוגעות יותר לתחום הפסיכולוגי\ פסיכיאטרי. ממליץ התייעצות בהתאם.

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות