תחושת מחנק או בהלה בהירדמות

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

29/06/2016 | 18:42 | מאת: ירון

שלום, אני בן 25, בריא בדרך כלל. בשבועות האחרונים אני מרגיש סוג של מחנק או בהלה לפני שאני נרדם. התחושה דומה קצת ליקיצה מחלום נפילה שאחריו אני חייב לקחת אוויר ומלווה גם בדופק מואץ. זה יכול לקרוץ לי 4-5 פעמים עד שאני מצליח להירדם, ובלילה לא זכור לי שאני מתעורר מהתופעה. אציין שביום התופעה לא קיימת בשום מצב אחר. קראתי קצת על כל מיני תופעות דומות- דום נשימה בשינה, התקף חרדה בשינה, רפלקוקס שיכול לגרום לכך; אבל תיאור של מה שחוויתי לא מצאתי ואני לא יודע אם אני נופל תחת אחת התופעות הנל. אשמח לעזרתכם, תודה

קרוב לוודאי שההפרעה ממנה אתה סובל אינה קשורה לתופעות אותן אתה מתאר. למעשה מדובר בהפרעה בסנכרון של תהליכי ההרדמות באופן כזה שאתה נכנס למצב שינה מבחינת תפקוד הנשימה כאשר תפקוד ההכרה עדיין במצב ערות מסוים. התופעה כמובן איננה מסוכנת.

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות