חסך שינה ממושך ואי יכולת להיכנס למצב שינה

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

23/06/2016 | 12:47 | מאת: גיל

ד"ר רוזנצוויג שלום, רציתי לקבל עזרה בנוגע למצב של חוסר שינה של כמה ימים רצופים. אני בן 43 שסובל מעודף משקל וסכרת מטופל בגלוקומין והחל מאתמול בכדור ציפרלקס. ביום שלישי שעבר חוויתי קוצר נשימה, דפיקות לב סחרחורות,וכנראה שנכנסתי לחרדה. מאז אני לא ישן ולא מצליח להירדם.נטלתי שלשום שני כדורי טונייט ואולי ישנתי שטחית, אתמול לקחתי 2 כדורים ולא נרדמתי. יכול להיות שיצאתי מאיזון? גופני ונפשי? אולי משהו קרה למוח שאינו נכנס למוד שינה. אשמח לעזרתך אני ממש במצוקה. תודה

על פי התיאור ייתכן ומדובר במצבך הנפשי. מתחילת הטיפול בציפראלקס לוקח זמן של מספר שבועות עד לאיזון. לעתים יש צורך לשנות מינונים ותזמון התרופה על מנת לקבל אפקט מירבי . לעתים יש צורך בהמרה לתרופה אחרת. ממליץ לחזור לייעוץ נוסף אצל הפסיכיאטר שרשם התרופה.

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות