הפרעת שינה קשה- עייפות קשה

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

04/04/2016 | 12:41 | מאת: יעל

שלום, אני בת 34, כבר 12 שנים עם הפרעת שינה קשה ועייפות קשה שלא מאפשרת לי לעבוד. חלק אבחנו אותי ב CFS או פיברומיאלגיה למרות שהכאבים הם בעיקר כאבי ראש. בדיקות הדם תקינות, אך יש לי רפלוקס שמטפול בנקסיום ואסתמה קלה שגורמים לי בשינה לעיתים להשתעל. ולהתעורר. ישנה תנגודת לאינסולין, גובה 1.63 ומשקל 62, וPOTS וטכיקרדיה שלא מטופלות בכדורים להורדת דופק. יש לציין שבמשך שנים ניסיתי כמה תרופות SNRI במינון הכי גבוה(סימבלטה 120 מ"ג היתה האחרונה) ואין שום שיפור בעייפות ובאיכות השינה. בנוסף השתתפתי במחקר של גרייה מגנטית עמוקה(Deep tms) וגם כן לא היה שום שיפור. בבדיקת השינה שעשיתי לאחרונה נמצא שישנן 18 התעורריות בלילה, חלקן על רגע שיעול וחלק לא ידועות, אבל אין הפסקות נשימה בשינה או רגליים עצבניות. בנוסף, כמעט ואין לי את שלב השינה השלישי והרביעי.. ה REM והשינה העמוקה... אם יש הם ממש באחוז קטן, ובמספר קטן מאוד של פעמים. בלילה יחסית יותר טוב ה light הוא: 53 אחוז מהשינה ה rem 30 אחוז והשינה העמוקה 15 אחוז כאשר 17 אחוז מהשינה ישנה ערות. בלילה פחות טוב:(עשו לי 3 פעמים בדיקות שינה) ה light 85 אחוז rem 10 אחוזים ושינה עמוקה רק רק 4 אחוז, ו 38 אחוז מהזמן ערות. רציתי בבקשה לברר: מהן הסיבות שבגללן לאדם יש מצב כזה שאין כמעט שלב 3 ושלב 4 של השינה? האם זה בגלל ההתעורריות? או האם זה בגלל מצב נפשי? כי מבחינה נפשית אני מאוזנת, למרות שכמובן מצב של עייפות קשה מתמשכת זה לא מצב קל. יש לציין שמאז שנולדתי השינה שלי תמיד היתה קלה, וכל רעש או עור היו מפריעים לי. אני מנסה לשמור על היגיית שינה נכונה, ולבצע פעילות אירובית בצהריים. אבל עדיין המצב ככה. והאם ישנו טיפול שלא ניסיתי? הבנתי שתרופות שינה שעוזרות לשלב 3 ו 4 של השינה הן ממכרות, ומדובר על הפרעת שינה של שנים... והאם לפי דעתך כן כדאי לנסות את התרופה וולבטרין מבחינת הדופמין שאותו עוד לא ניסיתי ואולי זה קצת כן יעזור לעייפות? תודה מראש

הפורום אינו מהווה מקום מתאים לייעוץ אינדיווידואלי. לגבי בדיקות השינה כפי שאני מבין מבנה השינה בבדיקה הראשונה תקין פרט לזמן מעט מאורך של ערות. הבדיקה השניה מעט יותר בעייתית אך לא חמורה מאוד. לגבי ההבדלים בין בדיקות השינה : 1. קיימים שינויי טבעיים בין לילה אחד למשנהו. 2. קיימים מוניטורים שונים במעבדת השינה ולכן יכולים להיות הבדלים בהתאם למכשיר הבדיקה. 3. צריך לשחזר את סוגי התרופות בהם היית מטופלת בעניין השינה ובכלל בעת ביצוע הבדיקות . תרופות מסוימות משפיעות על מבנה השינה וביניהם גם התרופות שציינת בשאלתך.

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות