האם תרופת שינה זו מתאימה לבת 77?

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

25/03/2016 | 13:33 | מאת: רן

ב"מכביתון" האחרון פורסם ש"בגילכם כדאי להימנע מתרופות הקרויות בנזודיאזפינים, שעלולות לגרום להידרדרות קוגניטיבית, ובמינונים גבוהים גורמת לירידת לחץ הדם ומעלות את הסיכון לנפילה בשעת קימה). אשתי נוטלת בונדרומין (חצי טבלה) בצורה לא סדירה והיא, כאמור, בת 77. האם כדאי לוותר על תרופה יעילה זו ולהחליפה באחרת?

לכל תרופה יתרונות וחסרונות. בונדורמין הנה תרופה ממשפחת הבנזודיאזפינים. אכן הסיכונים לגביהם שאלתה קיימים אך במקרה שלה מאחר והיא כבר מורגלת בנטילת התרופה ניתן להעריך באופן פרטני האם סיכונים אלו באים לידי ביטוי במקרה שלה. האם היא מתעוררת במצב של ערפול מסוים? האם היא מבולבלת בלילה או בבוקר שלאחר נטילת התרופה? האם היא חשה חוסר יציבות? וכו' . במידה והתשובות הנן שליליות קרוב לוודאי שהיא יכולה להמשיך באופן בו היא נוהגת עד היום. במקרים אחרים קיימות בשוק תרופות שינה חלופיות יעילות. חשוב לציין שהטיפול על כל הספקות המתעוררים עדיף על מצב של חוסר שינה כרוני הן מבחינת הסיכון לתפקוד המוחי והן מבחינות בריאותיות אחרות כולל בתוכן הסיכון לנפילה.

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות