טיפול בלייזר בנחירות

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

07/03/2016 | 14:22 | מאת: שלמה

אני סובל מדום נשימה בשינה וישן עם CPAP. קראתי באתר על טיפול בלייזר לסובלים מדום נשימה בשינה. מבקש לדעת יותר פרטים על הטיפול. האם הוא לתמיד או שהמצב יכול לחזור לקדמותו למרות הטיפול. האם לאחר טיפול זה ניתן להפסיק את השימוש ב CPAP? האם ניתן לקבל טיפול זה במסגרת קופת חולים? בתודה מראש על כל מידע.

הלייזר הנו סוג של כלי לביצוע חיתוך או במילים אחרות סכין ולכן ההגדרה של טיפול בלייזר איננה ברורה. על כל פנים במקרה של טיפול בנחרות והפרעות נשימה בשינה בלייזר , מדובר למעשה בניתוח. בעבר היו מספר סוגים של ניתוחי חך שהיו מבוצעים בלייזר( וגם באמצעי חיתוך אחרים). ניתוחים אלו אינם מומלצים יותר לביצוע לאחר שהסתבר כי בחלק מהמקרים נגרמת החמרה במספר הפרעות הנשימה בשינה. קיימים היום סוגים רבים של ניתוחים לטיפול בהפרעת הנשימה בשינה והחרה. ניתוחים אלו מבוצעים לאחר בירור מתאים הכולל בדיקה אנדוסקופית של בית הבליעה בעירות ובשינה מושרית והדמיה של בית הבליעה באמצעות CT או MRI.

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות