ישנוניות יתר וצורך בהרבה שעות שינה

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

25/01/2016 | 00:25 | מאת: ישנונית כרונית

שלום, לפני כשנתיים אובחנתי רשמית כסובלת ממחזור שינה דחוי. הצלחתי לטפל בחלק מבעיה באמצעות מלטונין במינון רוקחי ושמירה על הרגלי שינה. העניין הוא שהצלחתי לטפל בשעה שבה אני נהיית עייפה ומצליחה להירדם, אבל עדיין יש לי בעיה משמעותית עם צורך בכמות מגוחכת של שינה (אפילו 8-9 שעות שינה לרוב לא מספיקות לי ואני עייפה כל היום). בתור סטודנטית, המצב ממש מקשה עליי בלימודים, בהתנהלות היום-יומית... האם יש תרופה / טיפול שיכול לשנות את המצב ולהביא את הגוף למצב נורמלי, בו 7 שעות שינה בלילה מספיקות לעירנות במהלך היום? תודה רבה מראש

ייתכן שיש מרכיבים נוספים בהפרעת השינה שלך. ממליץ לבצע בדיקת שינה הוכללת בדיקת לילה מלאה ובדיקת ישנוניות ביום. הבדיקה נקראת MSLT ומבוצעת במכון השינה. יש צורך כמובן בהפניה וטופס 17 מקופ"ח. הבדיקה תאפשר אבחון מדויק יותר והמלצה טיפולית.

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות