החלפת כדורים

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

28/01/2015 | 15:21 | מאת: עמי

שלום, אני כמעט בן 62, ומכור במידה מסוימת לכדורי שינה ורגיעה. בלעדיהם אינני יכול לישון. בדר"כ אין לי בעיה להירדם אלא התעוררות מוקדמת. בעבר לקחתי נוקטורנו עד 7.5 מ"ג וכשזה לא עזר עברתי לאחרונה לאמביאן 12.5 מ"ג כמה ימים וכשזה לא עזר מספיק (=התעוררתי מוקדם), עברתי לקלונקס בין 1/2 מ"ג ל-1 מ"ג, שיותר עוזר לי לישון. הכל ברשות רופאת המשפחה, שגם אמרה לי לעבור בין התרופות כאחת מהן מפסיקה להשפיע. אני גם חושש להתמכרות. לדעתי הצורך בכלל לקחת כדורי שינה הוא על רקע מתח וחרדה. מה אתה אומר?

אתה מתאר נדודי שינה המתאפיינים ביקיצה מוקדמת. טיפל בנוקטורנו לא יסייע לאח שטווח פעולתו קצר והוט נועד בעיקר לאלו החווים קושי להרדםולא יקיצה מוקדמת. הטיפול בקלונקס מתאים יותר. קיימת כמובן סכנת התמכרות או התרגלות. לגבי שאלת המתים הנפשיים , אפשרו זו אכן קיימת אך היא איננה היחידה. רצוי לפנות למרפאת שינה לברור מעמיק יותר.

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות