שעות שינה לספורטאי

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

11/10/2014 | 18:37 | מאת: אסף

שלום רב! אני שחקן כדורסל בליגה חצי מקצוענית, וכרגע אני בתקופה של אימונים אינטנסיביים לפני פתיחת העונה, הכוללים אימוני כוח של פלג גוף תחתון ועליון, אימוני כדורסל 4-5 פעמים בשבוע וכו'. שאלתי היא כזו: לכמה שעות שינה אני זקוק בלילה על מנת להתאושש באופן אופטימאלי מהאימונים? (מעבר למנוחה בין האימונים והתזונה לפני ואחרי האימון). תודה!

משך זמן השינה תלוי בגורמים רבים. אחד מהם הוא מידת המאמץ הפיזי המתבצע במשך יום הפעילות. במשך הפעילות היומית נאגרים בגוף עודפי חומרי תוצר שונים, החשובים שבהם מבחינת השינה הינם חומרי התוצר של חילוף החומרים האנרגטי. חומרים אלו מהווים את אחד מן הגורמים המעייפים שמובילים בסופו של דבר להרדמות. ככל שהפעילות הפיזית מרובה יותר כך הצורך בשעות שינה עולה. משך השינה הממוצע הינו כשבע שעות . בד"כ לאחר מאמץ משמעותי יש אכן צורך במשך שינה ארוך יותר יחד עם זאת משך השינה הבסיסי והתוספת נחוצה הינם אינדיווידואליים ולא ניתן להמליץ על משך שינה כזה או אחר באופן גורף.

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות