הפרעות שינה וכדור טונייט

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

06/08/2014 | 13:19 | מאת: דוד

שלום, מזה מספר שנים שמידי פעם אני סובל מנדודי שינה, שבאות לידי ביטוי בכך שלוקח לי לפעמים הרבה זמן להרדם. בנוסף לכך, שנים שאני מצליח להרדם רק אחרי 1 בלילה, לא משנה כמה אני עייף לפני כן. אך בחודשיים וחצי האחרונים צצה לי תופעה חדשה, אני נרדם יחסית מהר (אך עדיין מאוחר) ומתעורר לאחר מספר מועט יחסית של שעות שינה, כ4-5 שעות שינה. אני לא שובע מהשינה הזאתי ועייף במשך היום. קראתי קצת באינטרנט והבנתי שלבעיה הזאתי יש שם, Terminal insomnia? בכל אופן, אני לוקח לאחרונה כדור שינה בשם טונייט, כפעם או פעמיים בשבוע, ויש לי שתי שאלות בקשר לכך: 1. בעלון רשום שאין להשתמש יותר משבועיים ברצף ללא התייעצות עם רופא. אך השאלה היא מה במצב שלי, שאני לוקח את הכדור רק פעם או פעמיים בשבוע? מה ההגבלה במצב הזה? ומדוע בכלל ההגבלה אם זה לא ממכר? 2. קראתי מעט באינטרנט על פעילות הכדור, ושהוא היסטמיני. האם יכול להיות קשר בין החומר היסטמין בגוף לבין בעיות השינה? האם העובדה שהכדור עוזר עשויה לרמז על מקור הבעיה? אשמח מאוד לקבל תשובה! תודה רבה.

טונייט הינו אכן כדור אנטיהיסטאמיני. הכדור עצמו איננו ממכר אך לעיתים קיימ תופעת התרגלות המפחיתה את יעילותו. כמו כן הכדור עלול להשרות מצב של ערפול מסוים גם בשעות הבוקר מה שמהווה כמובן סיכון אם אתה נוהג רכב בבוקר שלאחר נטילתו. לעניין מנגנון האינסומניה. במקרה זה הטיפול איננו בסיבת ההפרעה אלא בתוצאה בלבד ממש כמו שכדור נגד כאב ראש איננו מטפל בסיבה לכאב הראש וכדור ליתר לחץ דם לא מטפל בסיבה להופעת יתר לחץ הדם.

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות