הפרעות שינה

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

02/07/2014 | 13:29 | מאת: נטלי

שלום אני סטודנטית בת 23. לפעמים אני נרדמת מהר אבל יש איזה 3 פעמים בשבוע שלוקח לי 3-4 שעות להירדם גם אם אני מאוד עייפה. אני לא שותה קפה או משהו מעורר בשעות שלפני השינה. לפעמים קשה לי להירדם ממחשבות אבל לרוב מהפרעות בבית (בעיקר טלוויזיה שהמשפחה שלי אוהבים לראות בלילה. גם אם הם מנמיכים הרבה והדלת שלי סגורה זה מפריע לי, אגב ניסיתי גם אטמי אוזניים אבל זה מציק וגם איתם קשה להירדם). השינה שלי תמיד רצופה ואני לא מתעוררת בלילה בכלל, אם אני לא שמה שעון מעורר אני ישנה 10-12 שעות ברצף. מצד אחד הרבה פעמים קשה לי להירדם ומצד שני תמיד קשה לי להתעורר כי אני צריכה הרבה שעות. חשבתי על לקחת תרופות לשינה שעוזרות להירדם מהר ומשפיעות לטווח קצר (כי אני מעדיפה לישון כמה שפחות והרבה פעמים לא מצליחה להתעורר גם עם שעון מעורר כשאני צריכה לקום מוקדם - אני עושה נודניק מלא פעמים ואז יוצא שישנתי עוד כמה שעות יותר). הבנתי שיש תרופות סטילנוקס וזודורם שמתאימות למקרה שעוזרות להירדם והן לטווח קצר, אבל ראיתי באינטרנט שהתרופות האלה יכולות להיות מסוכנות. רציתי לשאול אם יש תרופה אחרת לא מסוכנת שאפשר לקחת פעמיים-שלוש בשבוע ששמסייעת להירדם ומצד שני היא לא משפיעה להרבה זמן. תודה

ל פי צאורך מדובר קרוב לודאי בבעיה של רמת דריכתגבוה. ניתן לנסות טיפול הנקרא CBTI

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות