קשר בין בלוטת התריס ושינה

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

02/11/2020 | 00:59 | מאת: יוסי

שלום 1. האם בעיות בבלוטת התריס יכולות לגרום להפרעות בנשימה בשכיבה ו/או בשינה? 2. א"כ אלו בעיות יכולות לגרום לזה? ומה הבירור לצורך כך? 3. האם בדיקת TSH במידה ותצא בטווח הנורמה שוללת בעיות בבלוטה? תודה רבה

אכן הפרעות בתפקוד בלוטת התריס יכולות לגרום להפרעות נשימה גם בעירות וגם בשינה הדבר יכול להגרם עקב גודש יתר בדרכי הנשימה במקרים של תת פעילות או עומס יתר בנשימה במקרים של פעילות יתר. TSH הינה בדיקה טובה וכשהיא בגדר הנורמה דבר מצביע בדרך כלל על תפקוד בלוטה תקין.

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות