עליית חום גוף במהלך שינה

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

16/04/2020 | 10:50 | מאת: דניאלה

היי בת 29 ללא מחלות רקע. כשאני הולכת לישון (לא משנה באיזו שעה) הטמפרטורת גוף שלי עולה ממש, לעיתים אף מגיע לזיעה בלילה. בן הזוג החדש שלי השב את תשומת ליבי לכך כי בגלל זה הוא כבר לא מסוגל לישון קרוב אלי מכיוון שהיום גוף שלי כבר ממש מחמם אותו שזה לא נסבל מבחינתו. ניסיתי לישון גם עם שמיכות דקות (למרות שקר לי) אבל עדיין בבוקר קמה כשכל הגוף חם ומזיע. האם זה תקין / יש אפשרות לעשות משהו בנידון? תודה.

בשינה באופן טבעי נוצרת הרחבה של כלי הדם העוריים והגוף פולט חום שנאגר בשעות היום. תהליך זה הוא טבעי. התהליך מוקצן באנשים עם עודף משקל ולעיתים באנשים עם משקל תקין אך מערכת עצבים אוונומית פעילה באופן מיוחד. במקרה של עודף משקל, ירידה במשקל תועיל. בכל מקרה ניתן למתן ההזעה הלילית ע"י מקלחת חמה כחצי שעה לפני השינה.

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות