ציפרלקס וישנוניות יתר

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

29/09/2019 | 16:22 | מאת: לביא

שלום ד"ר רוזנצוויג היקר, האם טיפול בציפרלקס (ובכלל משפחת ה-SSRI) יכול לגרום לישנוניות יתר/עייפות גם לאורך זמן או בדרך כלל רק בתחילת הטיפול? מה ניסיונך בתחום אומר? פשוט ממה שאני רואה, הדעה הנפוצה אצל פסיכיאטרים היא שהכדור לא אמור לגרום לעייפות קשה לאורך זמן, אלא רק בתחילת הטיפול עלול לגרום לכך ואז כביכול מתרגלים והעייפות/ישנוניות חולפת. אשמח לתשובתך בתודה מראש וחג שמח

התרופה אכן עלולה לגרום לישנוניות מסוימת. נכון הדבר שברוב המקרים עם התרגלות המערכות הביולוגיות תופעת הישנוניות חולפת.

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות