תוצאות בדיקת שינה בנוגע לאיכות שינה

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

18/03/2019 | 10:09 | מאת: אורה

שלום, עברתי בדיקת שינה לפני כ3 שנים. בבוקר הבדיקה נאמר לי הבדיקה תקינה ומעולם לא חזרתי לרופאה שהפנתה לבדיקה. עם הזמן חשבתי על זה שבודקת היתה אז סטודנטית ואולי לא לגמרי מוסמכת להחליט שהכל תקין. השינה שלי עדיין מאוד לא איכותית ואני תמיד מתעוררת עיפה. מצרפת את תוצאות הבדיקה. אשמח גם לשמוע אם הבדיקה אכן תקינה, מה עוד ניתן לבדוק כדי להגיע לשינה יעילה (גם בתקופות בהם התאמנתי בריצה ו/או מכון כושר לא היה שינוי מבחינת איכות השינה). תודה רבה!

18/03/2019 | 10:11 | מאת: אורה

לא הצטרפה התמונה בשאלה

18/03/2019 | 10:17 | מאת: אורה

סליחה על הבלגן, הצלחתי להעתיק את הטקסט של הבדיקה: ערכה בדיקת שינה בתאריך 2015/12/29  ערוצי הבדיקה כללו: 2xEEG, EOG, EMG, EKG, נשימת אף, נשימת חזה, נשימת סרעפת, נחירות, ריווי חמצן בדם, תנוחת גוף, ותנועות רגלים. משך השינה: 5 ש' 5.59  דק' ,חביון ההרדמות: 71 דק ,'חביון REM אורכו : 5.148 דק ,'9.12% = REM, ו­ 26% = SWS, ,  אינדקס יקיצות: 7.4 נרשמו 3 התעוררויות שמשכן ארוך מ­15 שניות,. יעילות שינה: %3.82. . אובחנו 6 הפסקות נשימה חלקיות. 1= AHI. נרשמו 23 ירידות ברמת ריווי החמצן בדם מרמה בסיסית של %94, עד למינימום של% 90.אובחנו הפרעות בתנועות רגלים­ במספר:57 בצפיפות של:9 לשעה.

באופן עקרוני בדיקת השינה שעברת בודקת מדדים רבים הנוגעים לאיכות השינה ויעילותה אך בהחלט לא את כולם. ברפואת השינה כמו בכל תחום אחר ברפואה נעזרים בבדיקות אך הבדיקה איננה חזות הכל ולכן ממליץ לך לפנות לייעוץ נוסף ע"י רופא שינה במכון. ניתן לקבל הפניה מקופ"ח.

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות