יקיצה מוקדמת לאחר 5-6 שעות

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

31/10/2018 | 20:28 | מאת: אלי

ד"ר שלום, אני בן 35, סובל מהפרעות שינה כ-13 שנה. בחמש השנים האחרונות מטופל בוייפקס 37mg, וברוב המכריע של הלילות בשנים האחרונות ישן מצוין. כמו כן, מתרגל יוגה ומדיטציה ולא חש כעת שום חרדה או דיכאון כלל, אם כי לפני שנים היו שתי תקופות בחיי בהן סבלתי מדיכאון קל, למשך חודש-חודשיים. בשבועות האחרונים, מסיבה שאינני מצליח להבין, איכות השינה שלי נפגמה, ובמקום להשלים שנת לילה מלאה של 8 שעות, אני מוצא את עצמי מתעורר לאחר 5-6 שעות שינה ולא מצליח יותר לישון. אני הולך לישון בשעות יחסית קבועות, בין 22:30 ל-23:30. התחלתי גם להרגיש מעין זרמים חשמליים במוח, תופעה שהייתה לי פעם אך הפסיקה מזמן. אני מנסה להעלות השערות מדוע איכות השינה שלי נפגעה, ואשמח לקבל התייחסותך: א. מחסור בויטמין/מינרל/יסוד כלשהו. ב. שעות רבות מדי מול הלפטופ. ג. העובדה שאנו נמצאים בעונת מעבר. (האם יש בכלל דבר כזה הפרעות שינה עקב עונת מעבר??) או שאולי זה בכלל משהו אחר? אני מוכרח להבין כדי לטפל בזה. תודה.

כמובן שקשה לאבחן הסיבה להתעוורות המוקדמת אך השאלה החשובה ביותר הנה האם אתה מרגיש שהשינה אינה מרעננת או עייפות במשך היום? האם אתה חוטף תנומה בשעות היום?

14/11/2018 | 17:08 | מאת: אלי

השינה בהחלט אינה מרעננת ואני מרגיש עייפות במהלך היום. אינני מנמנם במהלך היום, ובד"כ גם לא מסוגל להירדם ביום.

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות