דום נשימה בשינה ומכשיר CPAP

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

14/07/2018 | 11:34 | מאת: רונן

שלום ד"ר, עשיתי אבחון במעבדת שינה ומצאו לי דום נשימה בשינה ברמה בינונית עם 25 הפסקות נשימה בשעה. אני מתעורר תמיד עייף, וחסר ריכוז ועל כך צריך לצרוך הרבה קפאין כדי להצליח לתפקד. ניסיתי מסכות CPAP, אחת עם פה ואף (כי האף שלי לא הכי פתוח עקב קונכיות מוגדלות) ומסיכת אף. המסיכת פה ואף הייתה פשוט נוראית ולא יכולתי לישון איתה, למסיכת אף עוד הסתכלתי, סה"כ נכנס אוויר לאף ולפי המכשיר הפסקות הנשימה עמדו על 4 בשעה שזוהי רמה נורמלית. האם ניתן לסמוך על המדידת הפסקות נשימה של המכשיר? איך הוא יכול למדוד את הפסקות הנשימה? הרי במעבדת שינה יש המון ציוד עם אלקטרודות, בדיקת ריווי חמצן וכיו"ב. השאלה האם המדידה של המכשיר אמינה ואני יכול לדעת בוודאות שהפסקות הנשימה הופסקו? תוך כמה זמן אני אמור להתחיל להרגיש הטבה בעייפות?

במכשיר יש חיישן המודד את זרימת האוויר בצנרת. שיטת מדידה זו פחות אמינה מן הבדיקה במעבדת השינה אך מספיק טובה על מנת לוודא תוצאה טיפולית טובה. השיפור בעייפות יכול להיות מידי ולעיתים לוקח כשבוע שבועיים. השיפור מותנה בשימוש רציף בכל לילה ולאורך כל הלילה(לא מינימום של ארבע שעות כפי שנאמר לעיתים). כמו כן השיפור בעייפות מותנה במשך שינה מספק של כשבע שעות. במידה ולאחר זמן לא חל שיפור, יש לפנות שוב למעבדת השינה על מנת לברר שאלה של הפרעת שינה נוספת שלא אותרה בבדיקה הראשונה.

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות