צוואר עבה והשפעה על הנשימה

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

09/07/2018 | 14:58 | מאת: מנחם

שלום בשנות הארבעים האם צוואר עבה זה משהו מולד או תלוי בעוד גורמים? יש לי מבנה כזה גם כשהייתי יותר רזה (לא יכולתי לסגור את הכפתור העליון בחולצה). ומה ההשפעה של צוואר עבה על נשימה בכלל ועל נחירות ודום נשימה בשינה בפרט? והאם יש משהו לעשות בקשר לזה? תודה

כמו בכל מחלה אחרת, גם לדום נשימה בשינה גורמי סיכון להתפתחות המחלה. הוכח סטטיסטית כי הסיכוי ללקות בדום נשימה בשינה הנו גבוהה יותר באנשים עם מבנה צוואר עבה. הדבר אינו אומר כי בוודאות תתפתח המחלה. תלוי כמובן גם בגורמים נוספים ובעיקר בהשמנה. במידה ואתה נוחר או סובל משינ בלתי מרעננת ועייפות במשך היום , ממליץ לפנות לביצוע בדיקה במעבדת שינה.

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות