שינה לקויה והרגשת מחנק בבקרים

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

22/01/2018 | 11:40 | מאת: גיא

שלום דוקטור, שמי גיא בן 19 וכבר שנה וחצי בערך אני סובל משינה לקויה שמתבטאת ביקיצות במהלך הלילה. במשך השנה וחצי האלה לא הרגשתי עייפות מסוימת במשך היום ולכן לא עשיתי עם זה כלום , תפקדתי רגיל. בחודשים האחרונים אני נמצא בסטרס ובחרדה מכיוון שגילו לי הפרעות קצב שהתגלו כפעימות מוקדמות וכל הבדיקות שעשיתי תקינות. אני היפוכונדר לא קטן ותחושת החסרת הפעימה מלחיצה אותי ולא נותנת לי מנוח. ההפרעות מגיעות בעיקר במצב של שכיבה ולכן בשינה ההפרעות אצלי מורגשות הרבה. בימים האחרונים השינה שלי החמירה עוד יותר, אני לפעמים קם מזיע ביקיצות, ובבקרים אני מרגיש סוג של מחנק שמעיר אותי. אי ספיקת לב נשללה, ובלילה אין לי את המחנק שתארתי. בימים האחרונים אני מרגיש עייפות מסוימת במהלך היום, מה שלא הרגשתי לפני. יכול להיות שיש קשר בין תקופת חרדה וסטרס לבין המחנק ושינה יותר לקויה מהמצב הרגיל? ובנוסף רציתי לציין שביום שלמחרת אני זוכר את החלומות שחלמתי באופן ברור, אולי זה אומר משהו על מצב העירות שלי ועל שנת הrem? תודה מראש

כפי שאתה מתאר את ההפרעה קיימת סבירות שמדובר בתופעה חרדתית. ממליץ לפנות לרופא המשפחה לטיפול ראשוני ובמידת הצורך יפנה אותך לברור נוסף.

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות