שאלה לגבי שינה במיטה מתכווננת

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

02/10/2017 | 23:49 | מאת: משה

שלום יש לי שאלה. אני ישן על מזרן קפיצים נוח למדי ישר. הייתי היום בחנות שמוכרים מיטות מאחת הרשתות המוכרות שם אמרו ששינה עם מיטה מתכווננת היא בריאה יותר שכן היא מאפשרת טיפה להרים את הרגליים ולהרים טיפה את הגב. השאלה שלי האם המיטות המתכווננות הללו באמת בריאות יותר משינה על מיטה רגילה שטוחה עם מזרון קפיצים ללא שום אפשרות כוונון כזה או אחר? לתשובתך אודה

תנוחת שינה אופטימלית הנה כזו המאפשרת הרפיה מקסימלית של השרירים ומתח מינימלי על המפרקים בזמן השינה. באותו הזמן מאפרת פיזור הלחץ באופן שאינו מרוכז עעל שטח קטן של רקמה. במקרים ייחודיים כאשר שינה על הגב הנה גורם להפרעת נשימה יש לקחת גם את זה בחשבון. מיטות מתכווננות מאפשרות התאמה אישית של תנוחת השינה ובכך ייתרונן אך צריך לזכור שלא כל תנוחה נוחה בעירות טובה גם לשינה.

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות