בעיות שינה אחרי מעבר דירה

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

03/05/2017 | 10:02 | מאת: אני

היי, אני בת 25 עברתי דירה עם בן זוג לפניי כשלושה שבועות ואני בטוחה בקשר מאוד.. לפני המעבר חששתי מראש מקשיי הסתגלות שיתבטאו בחוסר שינה. עשיתי לעצמי סוג של נבואה שמגשימה את עצמה כי אכן אני ממש מתקשה להרדם. יותר נכון, נרדמת ומעירה את עצמי אחרי 3 דק' בבהלה (כאילו גוף עושה את זה לבד) המון פעמים.. עברנו בתקופה של חגים ומועדים, בכל הימים לפני חג/שישי/שבת (שאין מגבלה למתי לקום לעבודה) אני ישנה טוב - אני מרגיעה את עצמי שאין לחץ לישון ומתי אקום ולכן התופעה לא תוקפת אותי (לכן רוב הימים בשלושת השבועות האחרונים ישנתי טוב) אבל בימי חול אני ממש מתקשה, שוכבת במיטה ומתעצבנת, מנסה לראות טלוויזיה, לקרוא וכו... וישנה בסוף 3-4 שעות. החששות הכבדים שמלווים אותי שמה זה "יתקע לי" ואלו יהיו חיי החדשים בבית החדש עם הבן זוג שלי וממש יהרסו לי החיים בגלל המחשבה שאני יודעת שהחדרתי לעצמי ויצרתי לעצמי לופ נוראי שאני לא יודעת איך לצאת ממנו. מה עושים??

הבעיה כמובן איננה בעית שינה אלא ענין של הסתגלות למקום החדש. במידה והטרדה נמשכת ממליץ לפנות לפסיכולוג.

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות