בעיית שינה מזה 8 שנים

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

05/04/2017 | 22:47 | מאת: רועי

שלום, אני בן 29. לפני כ-8 שנים, לאחר אפיזודה של 8 חודשים של חולי חמור במחלת הנשיקה שאובחנה מאוחר מאד, ולאחר מקרה של פריחה על כלל גפיי העליונות - החלתי מתעורר בלילה 20-30 פעמים בלילה ממוצע עם פה יבש מאד וצמא קיצוני. איני יודע האם החולי שקדם לעניין קשור, אך ציינתי בכ"ז. לאחר 3 חודשים בהם הבעיה לא חלפה פניתי לרופא המשפחה וזה רופא ביטל את תלונותיי וטען ש"זה עניין זמני וקורה לרבים כרגע וזה יעבור בקרוב". זה לא עבר. אציין שבתחילת הופעת היקיצות המרובות שנתי היתה "הגיינית" לחלוטין ובהתאם נרדמתי מהר, ישנתי בלילות ולא בימים, ללא רעש, לחצים וכולי. כעבור שנתיים נשלחתי למעבדת שינה שהדגימה שינה באיכות של 56% אך ללא הדגמה של דום נשימה. כאן אציין שבשנתיים שעברו שנתי הפכה כה גרועה עד שפרק הזמן מכניסתי למיטה ועד הרדמותי הפך ארוך מאד ושנתי הפכה שטחית ביותר כך שכל פעם שהייתי חדל מלשכב על בטני הייתי מתעורר. רופא השינה טען שמאחר ולא הודגם דום נשימה חסימתי, הרי שככל הנראה מדובר בעניין נפשי ועליי לבררו. אמנם איני חש כל חרדה בשנתי ובהתאם מעבדת השינה לא הדגימה דוםק מואץ או פעילות מוחית חריגה - אך ניגשתי לעניין. פקדתי את ספת הפסיכולוג (שכשלעצמו לא חש כי חרדה מסתורית כלשהי שוכנת בירכתי מוחי) משך שנה וחצי. נטלתי בונדורמין, ואבן, צירקדין וכיו"ב - כולם הרעו ושיטחו את שנתי אף יותר ממה שכבר הפכה. לצערי כל הנ"ל לא שינה לרופא השינה ודומה כי דמותי הפכה לתלושה בעיניו ותוקף טענותיי נשמט תחתיהן. לאחרונה ניגשתי באופן פרטי לעשות מעבדת שינה נוספת ברמב"ם וגם זו לא הדגימה ממצא חד משמעי של דום נשימה, לבד מ-2 הפסקות נשימה. אף שהרופא טוען כי מדובר במדע מדויק, תהיתי שייתכן ובכל זאת לא מדובר בבדיקה לה רגישות וסגוליות של 100% ולכן ייתכנו יוצאי דופן ויש להתייחס לטענותיי לגופן, שכן חיי הפכו גיהינום, נאלצתי להפסיק את לימודיי, זוגתי עזבה אותי בשל חוסר התפקוד שנגזר מעייפותי האינסופית וכיו"ב. השערת ההדיוט שלי היא כי התעוררויותיי במעבדת השינה (בה לא יכולתי לשכב על בטני, בשל המכשור, ולהעמיק שנתי לאורך זמן כפי שמתאפשר לי בביתי) - מתרחשות מהר מאד, מכן הפסקת נשימה זעירה, ולכן מבחינת הEEG אכן מנוטרת יקיצות, אבל אולי מבחינת ריווי החמצן הפסקות הנשימה מנוטרות לאט מדי (יען, בניגוד לדום נשימה קלאסי, אני מתעורר מחנק מיד ולא נשאר להחנק משך דקה או שתיים, למשל). באופן אישי, אני דוקא מבחין בשינויים בעוצמת הרעש שמקדימים לחלק מהיקיצות. אשמח להתייחסותך. אולי אני באמת משוגע שלחלוטין לא מודע לעצמו.

למרות שאלתך הארוכה חסרים עדיין פרטי אינפורמציה חשובים. כעקרון קיימים מצבים אחדים בהם מחלת הנשיקה יכולה לגרום לפגיעה מתמשכת באיכות השינה. לשאלתך בנוגע לדיוק בבדיקת השינה: אכן כמו כל בדיקה הקיימת ברפואה קיימים לעתים חוסר דיוקים. קיימות גם תופעות שלא ניתנות לזיהוי באמצעי הבדיקה הרגילים המקובלים ולכן הבדיקה איננה אורים ותומים אלא חלק מתהליך אבחנתי. לעניין הנשימה בשינה: הבדיקה מדויקת בכל הנוגע לריווי החמצן בדם ולמספר הפסקות הנשימה בשינה. הבדיקה אינה מראה את המאמץ הנשימתי. לעתים במסגרת הבדיקה ניתן לראות עדות עקיפה לעליית המאמץ הנשימתי אך נתון זה אינו מופק דרך קבע על ידי מעבדות השינה מאחר ואינו ניתן לכימות.(ניתן לבקש מהמעבדה לסקור שוב החומר הגולמי ולהתייחס לשאלה באופן ספציפי). בכל מקרה בדיקת השינה יכולה לענות בחלק מהמקרים על השאלה מדוע אתה מתעורר אבל אין באמתחתה מידע בנוגע לסיבה הגורמת לך קושי בהרדמות. חג שמח

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות