פטרת בבהונות ברגליים

דיון מתוך פורום  פטרת הציפורניים

14/06/2012 | 00:15 | מאת: שירן

אני בת 25 סובלת כשנה מפטרת בציפורן ברגל (ברגל השניה מתחילה להופיע פטרת) ביקרתי אצל רופא עור שנתן לי הפניה לבדיקה בציפורן כדי להבחין בסוג הפטריה.כעבור חודש וחצי חזרתי אל הרופא עם תוצאות הבדיקה,הוא אמר לי שאין מנוס מלקחת כדורים.כי משחה לא תשפיע כלל.הוא נתן לי מרשם לכדור TERBINAFINE HCL 250 MG אחת ליום במשך 4 חודשים (לאחר חודשיים לעשות בדיקת דם ולחזור אליו) הרתיע אותי מאוד העובדה שאם לא אטפל בזה דרך הכדורים הללו,במשך הזמן ידבקו יתר הציפורניים.אני חוששת מתופעות הלוואי של הכדורים הללו! הייתי רוצה לדעת אילו תופעות לוואי יש בכדורים? והאם כדאי לי לטפל בדרך זו או בדרך אחרת?

24/06/2012 | 13:55 | מאת: ד"ר מיכל סלומון

תופעות הלוואי של הכדורים הינן הפרעה בתפקודי כבד ולעיתים טעם מתכתי בפה.תופעות אלו הינן נדירות כמו כן יש לבדוק אילו תרופות נוספות את נוטלת. יש לבצע בדיקת דם מדי חודש לבדיקת תפקודי הכבד. בברכה

מנהלי פורום פטרת הציפורניים