אלרגיה

דיון מתוך פורום  פטרת הציפורניים

30/10/2011 | 01:04 | מאת: ג'ורג'

שלום, שאלתי פה בעבר וכעת לאחר התפתחות הדברים יש לי שאלה נוספת, אני מודה מראש על תשומת הלב. אני בן 27 בריא בד"כ. לפני כחודשיים וחצי לקחתי קורס אחד (שבוע) של איטרנול לטיפול בפטרת ציפורניים ברגליים. כשבוע לאחר שהפסקתי הופיע גירוד נוראי ומעט פריחה, שהתחזק עם הזמן, עד שלבסוף קיבלתי זריקת סטרואידים לפני חודש שהרגיעה את המצב. ערכי ה- IgE שלי היו גבוהים מאוד (860 ובדף מצויין שבערך 150 זה גבול הנורמה) לפני הזריקה, תפקודי כבד תקין. אף-פעם לא הייתה לי אלרגיה או גירודים, אבל אני סובל מסבוריאה כבר 3 שנים ולאחותי (בת 38) יש אטופיק קשה מאז שנולדה. עכשיו אני רוצה לחזור לטיפול האיטרנול אבל הרופאה חוששת שאני אלרי לתרופה. מצד שני היא אמרה שמצב שהיא חושדת שיש לי אטופיק. היא החליטה שאנסה לקחת כדור אחד של איטרנול ואחכה שבועיים לראות אם יש אלרגיה. השאלה שלי היא : האם זאת נשמעת החלטה סבירה? האם זה נראה שאני אלרגי לאיטרנול? אני בחור צעיר ומרגיש צורך להפטר מהפטרייה. תודה רבה וסליחה על אורך ההודעה

11/11/2011 | 10:38 | מאת: ד"ר ריאד קאסם

שני המצבים שתיארת אפשריים. אתה קיבלת עצה מקצועית טובה, אני ממליץ שתנהג לפיה.

מנהלי פורום פטרת הציפורניים