האם זו פטריה?

דיון מתוך פורום  פטרת הציפורניים

20/09/2011 | 01:30 | מאת: ST

הופיע לי כתם מעט כהה מתחת לציפורן הרגל קרוב לשורש ואין ביכולתי לקשר אותו למכה או פגיעה שקיבלתי באזור. שאר הציפורן שלמה ובריאה. לשותפי לדירה ציפורניים המתעקלות בחצי אורכן ודורשות הסרה מיוחדת. לדבריו זה מצב גנטי במשפחתו החוזר על עצמו אצל מספר גברים במשפחה והתחיל אצלו בגיל העשרה. מצד שני הוא אומר שהופעת העיוות התחילה במצב דומה לשלי עם כתם כהה מתחת לציפורן. 1. האם ידוע פגם גנטי מהסוג המתואר 2. האם הופעת הכתם אכן מעיה על פטריה? תודה מראש ST

16/10/2011 | 20:18 | מאת: ד"ר ריאד קאסם

ייתכן ומדובר בפטרת או שינוי פגמנטארי ולא גנטי. חובה לבדוק זאת בייחוד שאינך זוכר חבלה כדי לבדוק את מהות הבעיה והטיפול בהתאם.

מנהלי פורום פטרת הציפורניים