פטרת בציפורנים שברגלים

דיון מתוך פורום  פטרת הציפורניים

04/05/2011 | 05:28 | מאת: דנה מור

אני בת27 , נפל עליי ארון על הציפורנים שברגליים כשהייתי בערך בת 16 ומאז יש לי פוריה חריפה בכל ציפורן וציפורן ברגליים ושום דבר לא עוזר הרופאה שלי החליטה להביא לי טרבין , זה עוזר או סתם הורס את הכבד?????

07/05/2011 | 23:21 | מאת: ד"ר ריאד קאסם

אם בוצעה תרבית שבה הייתה צמיחה פטרת שהטיפול המתאים לה הינו הטרבינפין אזי טיפול זה יכול כן להביא להטבה. מידת ההטבה הינה כרוכה במידת הנזק שהותירה החבלה הבסיסית. כל תרופה עלולה להיות מלווה בתופעות לואי. הפרעה בתפקודי כבד הינה תופעת חואי שאינה שכיחה. כך שאם הפטריה מאוד מטרידה אותך והרופא קבע שזה הטיפול המתאים ביותר, ההחלטה הינה בידך, כן או לא ליטול אותו.

מנהלי פורום פטרת הציפורניים