ספק פטרת ספק פסוריאזיס

דיון מתוך פורום  פטרת הציפורניים

10/06/2016 | 11:12 | מאת: דן

שלום רב, קיבלתי המלצות חמות על פורום זה לעניין שלי, מקווה שצדקו :) כבר מעל ל12 שנים, שהתחיל לי עיוות בציפורן ברגל. כל מי שראה (כולל 2 רופאים) מיד אמר שזו פטרת. נכון להיום יש לי כבר 4 ציפורניים אשר בהחלט נראות כאילו יש בהן פטרת, כבר מספר שנים. עשיתי ביופסיה, ויצא שאין סימן לפטריה. האם יכול להיות שזו לא פטריה? אולי פסוריאזיס? (יש לי לעיתים רחוקות פסוריאזיס במרפקים). יש לי פטרת בכף הרגל שבאה והולכת, לא יודע אם זה מידע רלוונטי או לא לנושא זה. המון תודה מראש וחג שבועות שמח! :)

לפעמים הביטוי הקליני של פסוריאזיס ופטרת דומים בציפורניים והדרך להבדיל ביהם הינה לקיחת משטחים לשלילית פטרת תרבית אחת שלילית אינה שוללת על הסף פטרת מקובל לחזור עד 3 פעמים על תרבית.

18/06/2016 | 14:58 | מאת: דן

כך אכן אעשה, בזכות המלצתך. תודה רבה מראש והמשך סופ"ש נעים :)

מנהלי פורום פטרת הציפורניים