פטרת ציפורניים כתוצאה מחבלה

דיון מתוך פורום  פטרת הציפורניים

13/04/2015 | 03:24 | מאת: הילה

שלום, לפני כשלוש שנים נחבלתי בציפורן בוהן רגל שמאל. כתוצאה משטף דם ממושך כעבור מספר חודשים נשר חצי מהציפורן באופן טבעי עם מעט עזרה כירוגית. עם חצי ציפורן הסתובבתי זמן רב כאשר החצי השני חשוף ומחשש שתצמח ציפורן נגועה בפטרת בהמלצת רופא עור התחלתי טיפול בעזרת לק על העור החשוף בציפורן פעמיים בשבוע. הציפורן צמחה לשמחתי במלואה ונראית שלמה אלא שלצערי הרב היא בכל זאת צמחה עם פטרת בחלקה. לאחרונה במהלך הטיפול בציפורן עם הלק שמתי לב שהיא נסדקה בחלק המרכזי של הפטרת וכעת שבורה וחצויה לשניים אם כי ממוקמת במלואה על האצבע. האם עלי לעקור באופן כירוגי את הציפורן במלואה? האם הפעולה תשנה משהו הפעם או שמא תצמח ציפורן חדשה נגועה? האם יש סיכוי כי כלל לא תצמח ציפורן? האם יש טיפול אלטרנטיבי למצב שלי? אשמח לקבל מידע וחוות דעת בנושא. אני חוששת שהמתנתי זמן רב וכעת אאלץ להמתין שוב מהתחלה ולכן אני חוששת לעשות צעד בתחום. בברכה,

שאלתך מאוד מעניינת יש לבדוק היטב את ציפורנך על ידי מומחה בתחום ולהסביר לך לאחר מכן במה המדובר (בפטרת ? בפטרת המשולבת עם דפורמציה ? בעוות פוסט טראומטי ? ועוד )

מנהלי פורום פטרת הציפורניים