טראומה אקוסטית עקב חשיפה לירי ללא אטמי אזניים

דיון מתוך פורום  ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול

10/09/2020 | 15:09 | מאת: תקווה

אני בן 20 ונחשפתי לרעש חזק בזמן קצר . יש לי ירידה בשמיעה בשתי האוזניים. אוזן שמאל 50 דציבל ואוזן ימין 95 דציבל. טופלתי בסטרואידים וחדר לחץ (20 טיפולים) ונעשו לי בדיקות שמיעה. היה שיפור קל (מצ"ב תוצאות בדיקת שמיעה מלפני חודש ומעכשיו). הטיפולים הופסקו בטענה שאין עוד שיפור וגם לא יהיה. אבקש לדעת האם המצב בלתי הפיך או שיתכן שיפור כלשהו עם הזמן. כמו כן, האם ישנם טיפולים כלשהם לשיפור הבעיה. קראתי על מחקר לחידוש תאי שערה באמצעות טיפול ביולוגי. האם ישנו כזה טיפול?

שלום רב, בד"כ לאחר שחולפים מספר שבועות מהחשיפה לרעש אכן מגיעה הפתולוגיה למצב יציב שכנראה לא ישתנה בטווח הקרוב, מכאן אני מניח (תלוי בבדיקות מגוונות נוספות) שהטיפול הופסק, בכל מקרה אני ממליץ לחזור על בדיקת שמיעה(לפחות) בתוך כ-6 חודשים ואח"כ מעקב שנתי קבוע, נושא של טיפול ביולוגי בחידוש תאי שערה הוא ניסיוני ועדיין לא התקבל כטיפול מקובל ומוכר. בברכה ד"ר מוטי בכר

מנהלי פורום ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול