נגישות
נגישות

הפרעה פתאומית באוזן ימין

דיון מתוך פורום  ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול

24/01/2019 | 20:25 | מאת: דניאל

שלום בן 44, בריא בדר"כ, לא נוטל תרופות, מלבד אספירין מניעתי במינון 75 מ"ג. מלפני יומיים החל לי באופן פתאומי תחושת אטימות ומלאות באוזן ימין, חוסר נוחות בשיחה בטלפון באוזן זו, כ"כ במיוחד הצליל של קו הטלפון וצליל החיוג עושה לי תחושה מאוד בלתי נסבלת באוזן בפרט, ותחושה לא נעימה בראש בכלל. יש לציין שמזה 10 שנים אני במעקב שמיעתי, עקב ירידת שמיעה עצבית קלה באוזן זו, ממצא אקראי שהתגלה במסגרת בירור לאחר סינקופה עם חבלת ראש. בדיקת MRI ב-2009 היתה תקינה. הייתי היום אצל רופא א.א.ג. שבבדיקה פיזית לא מצא ממצא. הפנה אותי לבדיקת שמיעה דחופה. לאחר הבדיקה הקלינאית תקשורת התקשרה אליו, והוא כבר לא היה במרפאה אך השאיר לי מרשם והורה לי טלפונית להתחיל טיפול בפרדינזון (4 ימים 3x20. אח"כ 4 ימים 2X20, אח"כ 4 ימים כדור אחד, ואח"כ 4 ימים חצי כדור) ולחזור אליו בעוד מספר ימים. למען האמת אני חש תחושת מלאות וחוסר נוחות מסויימת גם באוזן שמאל. ממצאי הבדיקה: הערות: ימין - נוטצ סביב תדר HZ500 אסימטריה שמאל: תדרים 4khz-8khz נבדקו עם INSERT PHONE, שיפור בספי AC בתדרים 4khz & 6khz. פער בין האזניים בתדרים 2khz. 3khz & 8khz WEBER תומכת בממצאי הבדיקה באופן חלקי. בהשוואה לבדיקת שמיעה קודמת מתאריך 18.6.18, ימין - החמרה בשמיעה בתדר HZ500 אסימטריה. שמאל = עקב בדיקת עם INSERT PHONE שיפור בספי שמיעה בתדרים 4khz & 6khz 1. מה פשר הממצאים בבדיקת השמיעה? 2. האם זה קשור לממצא שיש לי כבר מזה 10 שנים של ירידת שמיעה עצבית קלה באוזן ימין? זה יכול להיות סימן של החמרה? והאם נדרש בירור של הדמיה במקרה כזה? 3. האם זה מסביר את תחושת המלאות והאטימות והרגישות לרעש? 4. מה בעצם נפגע? זה עלול להיות קשור לבעיה במוח (אירוע כלשהו או משהו אחר?) 5. האם יש קשר בין שימוש לאחרונה באטמי אוזניים (כשאני סובל באופן קבוע מקושי בנשימה אפית)? 6. האם זה צפוי לחלוף לגמרי? תוך כמה זמן? תודה על הסבלנות ועל המענה

לקריאה נוספת והעמקה
03/02/2019 | 22:40 | מאת: דניאל

שלום שוב בהמשך לשאלתי בעניין הפרעה פתאומית באוזן ימין הייתי בביקורת אצל רופא א.א.ג. מבחינת התסמינים והתחושות (בקשר לאוזן, כי לגבי השאר אתייחס בהמשך), בהחלט יש שיפור. כ"כ בדיקה פיזית תקינה. מתברר שטעיתי בשאלתי הקודמת. מעקב השמיעה שאני מבצע מזה 10 שנים, זה על אוזן שמאל ששם יש ירידת שמיעה עצבית, אך ללא החמרה בעשר שנים האחרונות שבהן אני במעקב שמיעה. האירוע כעת הוא באוזן ימין, והממצא בבדיקת שמיעה: בהשוואה לבדיקת שמיעה קודמת מתאריך 18.6.18, ימין - החמרה בשמיעה בתדר HZ500 אסימטריה. הרופא אמר שמאחר וזה משהו קל, לא נהוג לבצע MRI. וביקש שאעשה בדיקת שמיעה נוספת בעוד 3 שבועות. ברצוני לשאול בבקשה: 1. מה משמעות הפגיעה? מה זה אומר תדר 500 האם זה נקרא חרשות פתאומית בדרגה כלשהי? 2. במקרים כאלו אין צורך בבירור נוסף מלבד בדיקת שמיעה? אין חשש למשהו שקשור לעצב השמיעה? 3. אני עדיין תחת הטיפול בפרדינזון, כעת כבר בשלבי הירידה, ואני סובל מכל מיני תופעות, ואני יודע אם זה קשור לתרופה או פשוט מקרי. בעיות שינה קשות מאוד בלילה וביום. תחושת חוסר אוויר לפעמים, ובעיקר בשכיבה, חוסר נוחות בטן. מתח רב (אולי קשר לחוסר שינה?) וגם לחץ הדם שלי מוגבר. האם כל זה קשור לפרדניזון? אמנם אני לא לוקח זמן רב (בערך שבוע וחצי) אבל לקחתי מינון של 60 מ"ג. האם זה קשור? ואם זו הסיבה, תוך כמה זמן מאז שאפסיק (יש לי עוד 6 ימי טיפול) את הפרדניזון זה יפסיק? תודה רבה

שלום דניאל, שאלתך מנוסחת היטב ומציגה תמונה רחבה של האירוע עליו אתה שואל אבל למרות זאת אין לי מספיק נתונים כדי לתת לך אינפורמציה או כיוון אבחוני ברור... לדוגמא , חסרה לי ההסטוריה של הירידה בשמיעה עליה אתה מדווח מהעבר, חסרות לי בדיקות עזר כמו בדיקת ברא(לדוגמא) וכן בדיקה פיזיקלית(נוירולוגית לדוגמא) שלך ושל האוזן... בהתחשב בכך האמור הכיוון היחידי שאוכל לשאר הינו של תופעה המכונה "חירשות פתאומית" גם אם אינה קשורה ממש בחירשות, זה ההסבר הנראה לטיפול הסטרואידלי שקיבלת אבל כפי שאמרתי זה מאוד שיטחי ולא מבוסס, מציע שתחזור לרופא האא"ג שלך להשלמת האבחון. בברכה

מנהלי פורום ליקויי שמיעה, מכשירי שמיעה, שתלי שמיעה ושבלול