ויטיליגו

דיון מתוך פורום  אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור

07/04/2013 | 11:35 | מאת: דניאלה

שלום ד"ר, לבני בן ה 7 יצא כתם בהיר קטן מאד מעל הגבה ותוך כשלושה חודשים הוא בוודאות גדל מעט. גודלו של הכתם בתחילה היה כראש גפרור וכעת הוא כפול בגודלו. הכתם שטוח והאנומליות היחידה שלו הוא צבעו החיוור ביחס לעור. בדקתי וזהו הכתם היחיד כרגע על גופו של בני. עוד אציין כי לא היתה באזור הכתם שום טראומה שנגרמה לעור. אני מודאגת עד מאד שכן בני הבכור, בן ה 16, מאובחן כחולה ויטיליגו (הראשון במשפחתנו לכל הדורות עד כמה שידוע, משני הצדדים). הויטיליגו של הבן הוא סימטרי, ממוקד בברכיים ובאיבר המין בלבד. התכמים אצלו יציבים מאד תודה לאל, ללא התפשטות כלל בינתיים לאזורים אחרים בגוף. כך זה כבר כ 7 שנים מגיל 9 שלו. שאלותיי הן: האם בוודאות הכתם החדש אמל בני הצעיר הוא ויטיליגו? מה עוד יכול להיות ההסבר לכתם בודד חלק וללא קשקשת, שגדל מעט? וברשותך, השאלה החשובה ביותר- במידה וזה אכן ויטיליגו בתחילת התפתחות- האם יש משמעות לטיפול מוקדם לעצירת התפשטות? מה הטיפול שהיית ממליץ? האם פרוטופיק משחה או טיפולי אור? אני מוטרדת עד מאד... אודה לתשובתך מעומק לב, דניאלה

יש אבחנה מבדלת לכתם חיוור המופיע על פני העור. בשלב ראשון כדאי לפנות לבדיקת רופא עור

מנהל פורום אטופיק דרמטיטיס - אסתמה של העור