אי נעימות בפי הטבעת

דיון מתוך פורום  טחורים

09/06/2015 | 15:23 | מאת: לירן

שלום רב ד"ר. אני בן 36, בריא בדר"כ. בשבוע האחרון יש לי תחושת אי נעימות בפי הטבעת. מעין צריבה קלה, כאילו כל האזור מכווץ מעט. סבלתי לפני 15 שנה מטחורים שעברו קשירה ומאז המצב היה בסדר. כשאני מסתכל על פי הטבעת, אין ממש טחורים חיצוניים, יש בליטה קטנה (כ- 1 ס"מ) שלא ברור לי אם היא חיצונית או פנימית, שכן אני רואה אותה אבל היא ממש בקו פי הטבעת. הבליטה הזו אינה מנופחת או כואבת (כמו שאני מכיר מטחורים), היא די רכה. אחרי יציאות היא מעט מתנפחת ומתקשה. שאלתי, האם המצב והסימפטומים שאני מתאר מתאימים לטחורים? חיצוניים, פנימיים? אזכיר שוב שהכאב הוא אינו כאב פיזי במגע של טחור סורר ומנופח כי אם יותר אי נעימות וצריבה ברמה הכללית. אין דימום כלשהו. תודה רבה על המענה.

התיאור מתאים להתקף קל של טחור חיצוני, שהוא בעצם שטף דם מתחת לעור בשפת פי הטבעת. הטפול הוא בכל משחה לטחורים.

מנהל פורום טחורים