ניתוחHAL

דיון מתוך פורום  טחורים

26/03/2014 | 15:20 | מאת: רונה

שלום פרופסור שכטר קראתי חומר לגבי שיטת HAL.ויש לי כמה שאלות מה קורא לעורקים אחרי שתופרים אותם . האם הם נמקים ואם כן האם הגוף לא צריך אותם? כמה זמן לוקח לתפרים להיתפוגג אחרי הניתוח והאם מרגישים אותם? מדוע יש עצירות אחרי הניתוח וכמה זמן היא נימשכת?כמה זמן יש כאבים אחרי הניתוח?קראתי שיש סיכוי בשיטה זאת לעומת שיטות אחרות שבארבעים אחוזים הטחורים יכולים לחזור האם זה נכון? תודה מראש רונה

04/04/2014 | 09:37 | מאת: פרופ' פנחס שכטר

שלום רונה אנסה לענות על שאלותיך הרבות - העורקים התפורים סגורים ונשארים סגורים לתמיד - כמו בניתוח כאשר חותכים רקמה וקושרים העורקים שלה -הגוף לא צריך אותם - להפך הם הסיבה להתהוות הטחורים. התפרים הם עם חוט שנמס -72 יום בערך אך הגוף פולט החוטים הרבה קודם ולא מרגישים אותם כי האיזור בו מבוצעת התפירה נטול תחושת כאב - אין עצירות אחרי הניתוח - להפך חייבים יציאה יום יומים ואין כאבים אם מצליחים להרפות את השרירים. הטחורים לא חוזרים בתנאי שאת שומרת על הרגלי יציאות נכונים - לעומת שיטות אחרות שאינן מטפלות בעורקים ששם הרירית גדלה בחזרה אחרי הכריתה כי הסיבה לגדילה היא עודף אספקת דם ע"י עורקים רחבים!!

מנהל פורום טחורים