מטייל בהודו - טיפה דחוף...

דיון מתוך פורום  טחורים

25/02/2014 | 18:19 | מאת: מוטי

שלום פרופסור, אתמול היה לי לילה ויום קשים שהתלוו בשלושלים כל חצי שעה. לפני השלשול היו כאבי בטן חדים לרוב בבטן התחתונה. במהלך השלשולים הבחנתי בדם בכמות של טיפות גדולות בשלשול. בנוסף התפתחה בליטה באיזור פי הטבעת, כזאת שכואבת כשנוגעים בה או סתם מציקה כשאני יושב. לא אכלתי כלום במהלך היום ורק בערב כשהרגשתי טוב וחזר התאבון אכלתי מעט וכעת אני מרגיש בריא לגמרי, אך מאז לא הלכתי לשירותים, כ-24 שעות בלי שירותים. היות ואני לא רוצה ללכת פה לרופאים, ומכיוון שכבר הייתה לי הבעיה הזאת, לקחתי מבית חבד שפורפרת של פרוקטו גליבנול, משחה להקלה בטחורים. זוהי משחה משומשת על ידי משתמש אחר. בדקתי את ההוראות באינטרנט, ואני מתכוון לשפוך מעט מהמשחה לפני השימוש ולחטא עם פד אלכוהול את פי המשחה. האם לדעתך זה טחורים? כמובן שאינך יכול לתת אבחנה רפואית, אבל אשמח להתייחסות. האם זה בסדר להשתמש במשחה המשומשת בצורה שתארתי? מצפות לי נסיעות ארוכות, וזה יהיה באסה במצב הזה... תודה רבה!

01/03/2014 | 09:56 | מאת: פרופ' פנחס שכטר

שלום מוטי כמובן שאיני יכול להגיד לך אם זה טחורים או לא - בדרך כלל הכאבים נגרמים ע"י טחורים חיצוניים - הבליטות שאתה מתאר העצות שאני יכול לתת לך הם שתיה מרובה - אל תשתמש באלכוהל כי זה עושה כוויה - תנסה רק לשטוף עם מים משחה אתה יכול לשים חופשי טיול נעים

מנהל פורום טחורים