שימוש ממושך בנרות פרוקטוגליבנול

דיון מתוך פורום  טחורים

27/08/2013 | 22:42 | מאת: לולה

שלום רב, לפני כחודשיים יצא לי טחור די גדול. התחלתי טיפול בנרות פרוקטוגליבנול ומשחה של אותה החברה(בעצת כירורג שבדק אותי). לאחר כחודש ימים חשתי הקלה, הטחור נהייה קטן יותר בצורה משמעותית. אך לא נעלם לגמרי. פניתי שוב לכירורג שאכן אישר כי חל שיפור, אך ציין כי יש עדיין טחורים דו צדדיים והורה להמשיך בטיפול. מאז עבר חודש נוסף, במהלכו המשכתי טיפול בנרות(פעם ביום) וכן משחה. אומנם אין לי כאבים והיציאות רכות, אך הטחור לא נעלם לגמרי. נשאלת השאלה כמה זמן מותר להמשיך להשתמש בנרות?(לאחר כמעט חודשיים שהשתמשתי פעם ביום) שכן הכירורג ציין כי במצבי אין צורך בניתוח. אודה לתשובתך.

30/08/2013 | 18:20 | מאת: פרופ' פנחס שכטר

שלום לך הטחורים החיצוניים הם לרוב תוצאה של טחורים פנימיים - כדאי לבדוק הנפיחות בעור נשארת גם לאחר העלמות קריש הדם - ההתקף החריף ונכון טען הכירורג - לא מנתחים טחורים חיצוניים (לרוב) אני ממליץ לך להקפיד על הרגלי יציאה נכונים ולבדוק קיום טחורים פנימיים משחה ונרות פרוקטוגליבנול מכילים מעט סטרואידים להורדת בצקת וחומר משכך כאבים - נועדו לשימוש בזמן התקף

מנהל פורום טחורים