טחורים פנימיים וחיצוניים

דיון מתוך פורום  טחורים

23/04/2013 | 14:05 | מאת: יוסי

שלום. יש לי טחורים פנימיים שמדממים בעת צאיה. יש לי טחורים חיצוניים שבולטים מעט אך אינם כואבים, אינם מדממים וחוזרים למקומם לאחר צאיה. גם לפעמים אני מחזיר אותם ידנית. האם יש קשר בין שני סוגי הטחורים ? כלומר, אם למשל אטפל בפנימיים בשיטת הקשירה/גומיות, האם העלמותם תביא לכך שהטחורים החיצוניים יגדלו ויהפכו לבעיה קשה יותר מהקיים היום ואז, לאחר כמה שנים אצטרך לנתח את החיצוניים כי הם גדלו עקב חיסול הפנימיים ? או שאין קשר וכדאי היום להיפטר מהפנימיים המדממים בכל מקרה. לחילופין אם יש קשר בין שני הסוגים, האם נכון לשקול לעשות נתוח אחד ובו לכרות את הפנימיים ואת החיצוניים באותה פרוצדורה. אודה מראש להתייחסות

26/04/2013 | 21:07 | מאת: פרופ' פנחס שכטר

שלום לך המחלה היא בטחורים הפנימיים - המדממים ודימום מהווה הוראה לטיפול. החיצוניים הם לרוב תוצאה של הפנימיים ואנו נמנעים מטיפולים פולשניים המשאירים הצלקות שיטת הגומיות רק מקטינה את רקמת הטחור מבלי לשנות את קצב גדילתו ולכן מהווה טיפול זמני בלבד - הניתוח כואב מאד ולכן אני מציע לך להתענין בשיטת HAL באתר proctotech.co.il

27/04/2013 | 12:00 | מאת: יוסי

לפרופ' שכטר שלום. תודה על התייחסותך. האם טיפול בטחורים הפנימיים בלבד יכול להביא לשיפור במצב הטחורים החיצוניים. רופא אחר הסביר לי שטיפול בפנימיים בלבד ידרדר את מצבם של החיצוניים. מה נכון ? כתבת שהניתוח כואב מאוד. למה כוונתך ? לפנימיים בלבד ? לחיצוניים ? לשניהם ? תודה.

מנהל פורום טחורים