טחורים ופיסורה פיסטולה

דיון מתוך פורום  טחורים

03/02/2013 | 17:31 | מאת: אלי

הובחן אצלי ע"י פרקטולוג בקופ"ח טחורים ופיסורה הכאבים נעלמו וחזרו חזרתי לרופא הבחנתו כנראה פיסטולה ונשלחתי לבית חולים מאיר שם הובחן PR-נמוש פתח בשעה 6 עם ניקוז מוגלה ללא bulging או גוש נוסף מדובר באבצס intersphincteric שהתנקס ספונטנית. האם תוכל להסביר לי?האם יתכן שהפצע מתרפא לבדו ללא צורך בניתוח?האם עצם ניקוז ספונטני אין צורך בניתוח דרך אגב קבלתי אנטיביוטיקה

22/02/2013 | 19:28 | מאת: פרופ' פנחס שכטר

שלום לך פיסטולה זה פתח נוסף בעור ובמעי - אם הפתח בעור נסגר נוצרת מורסה שמחייבת פתיחה - הטיפול בפיסטולה הוא ניתוח כריתה - לפי האמור אצלך צריך להשאיר גומיה מעבר לשריר והריפוי די ארוך - צריך ניתוח בכל מקרה - אם יש ניקוז הניתוח לא דחוף

מנהל פורום טחורים