דימום בעת יציאה

דיון מתוך פורום  טחורים

25/08/2012 | 23:25 | מאת: אלמוני מודאג

שלום, אני בן 29. במהלך השנה האחרונה שמתי לב למספר רב של מקרים (מופיעים ונעלמים) של כתמי דם גדולים על הנייר וגם טיפות דם בתוך האסלה. יש לציין שאני נוהג לשבת המון בשירותים- גם מספר פעמים ביום (2-4) וגם לזמן רב(בין 15-25 דק'). כמו כן אני לפעמים סובל מעצירות ומתאמץ מאוד בזמן היציאה. שמתי לב שבשנה/האחרונה נהגתי (בטיפשותי) להרחיב להרחיק את לחיי הישבן כדי להקל על היציאה וכבר נשארתי עם הנוהג הזה (שהבנתי היום מקריאה בפורומים שהוא מזיק). שלשום כשהתיישבתי על האסלה כשהרחקתי את לחיי הישבן אני חושב שהרגשתי כאב עמום באזור העכוז (כנראה איפשהו בפנים). עברתי על הפורומים בתחום ונהייתי אפילו עוד יותר מודאג. שאלותיי הן: מה מצבי לפי תיאור הסימפטומים? האם מדובר במצב חמור? האם המצב הפיך ע"י תזונה וטיפול בייתי או שחייבים טיפול רפואי/כירורגי? כמו כן, איזו טיפול ביתי ו/או בדיקה אתה ממליץ לעבור בשלב הזה? תודה מראש :)

29/08/2012 | 17:52 | מאת: פרופ' פנחס שכטר

שלום לך הרגלי היציאה שלך בהחלט לא טובים - כדאי שתבדק כדי לאבחן מצבך ואז נוכל לענות למרבית השאלות - דימום בעיקר עם הוא משמעותי זהו סימפטום רציני המחייב בירור

29/08/2012 | 18:08 | מאת: אותו אלמוני מודאג

תודה על התגובה דוקטור, ביום שקראתי את כל המידע באינטרנט התחלתי מיידית בשינוי תזונה (הרבה סיבים תזונתיים, ירקות פירות וכו' + כף שמן זית עם מים כל בוקר) זה בהחלט עזר ליציאות להיות יותר קלות. כמו כן הדימום נפסק. מה שכן אני רק עכשיו שם לב (מבדיקה עצמית כמובן) שלדעתי בעת היציאה הטחורים יוצאים החוצה ובכיווץ שריר העכוז הם חוזרים פנימה. עד היום בטיפשותי לא הבנתי מה זה.... אני מנחש שאלו הם טחורים. אם זה אכן המצב וזה טחורים (אני ממש מרגיש 'משהו' בזמן היציאה שבולט מהעכוז ושאני צריך קצת 'לסגור' את שריר העכוז וזה חוזר פנימה. האם כנראה אלו טחורים? אם כן, אני מבין שמדובר בטחורים דרגה 2 או אפילו 3- נכון? האם זה מצב הפיך? והאם ניתן לטפל בזה ע"י תזונה ושינוי הרגלי היציאות ללא התערבות כירורגית/טיפולית כמו HAL? או שזה יישאר כך לעד וימשיך להידרדר? אני מחכה לתור שלי לרופא אבל זה רק עוד שבועיים ובינתיים ממש מודאג מהעניין. אודה לך אם תוכל לענות. תודה מראש.

מנהל פורום טחורים