טחורים חיצוניים

דיון מתוך פורום  טחורים

03/07/2012 | 12:12 | מאת: אבי

שלום פרפ'. אני בן 19 וסובל כרגע מטחורים חיצוניים (אני לא יודע ממש להעריך איזה רמה הם אבל הם לא קטנים...) כבר 5 ימים בערך. לפני הופעתם של הטחורים החיצוניים היה לי במשך כמה שבועות דימום על הנייר טואלט לאחר היציאות (שכנראה לפי מה שהבנתי מראה על קיומם של טחורים פנימיים). הייתי אצל רופא משפחה והוא נתן לי את המשחה והנרות של 'פרוקטו-גליבנול' ואני לוקח אותם כבר יום וחצי ועדיין אין הקלה משמעותית. הכאב כל הזמן עולה ויורד, פעם כאב משתק כמעט בכל תזוזה ופעם לא כואב כמעט כלל. אני מקווה שהטחורים ייעלמו בימים הקרובים. אך מה לגבי הטחורים הפנימיים, האם הם יעלמו? והאם בכל מקרה כדאי לי ללכת להיבדק אצל כירורג ולעבור טיפול מונע כדי שח"ו לא יחזרו לי הטחורים שנית? הרופא משפחה אמר לי ללכת רק אם אין הקלה תוך שבוע, אך לפי התגובות פה בפורום ומקריאה של כתבות באינטרנט הטחורים ברוב המקרים לא יעברו לגמרי מעצמם... זה ממש חשוב לי לפני הגיוס לטפל בבעיה סופית שלא יהיו עוד מקרים כאלה. וכן, גם עכשיו חופש גדול ואני לא רוצה לשבת בבית בחוסר מעש כל הזמן הזה. ועוד שאלה, הטיפול שמציעים במרפאתך הוא גם למצב של טחורים חיצוניים או רק לפנימיים? תודה.

14/07/2012 | 18:05 | מאת: פרופ' שכטר

שלום לך הדברים שאתה כותב נכונים מאד!! הטחורים החיצוניים הם תוצאה של הטחורים הפנימיים - אלו מתפתחים כל הזמן כאשר הדבר החשוב שמשפיע על קצב התפתחותם הן היציאות. בהחלט מומלץ להבדק ובמידה ויש לך טחורים פנימיים כדאי מאד לטפל בהם כמו שכדאי לאמץ הרגלי יציאה נכונים.

21/07/2012 | 20:46 | מאת: בעל ניסיון

ממליץ על משחה מעולה פרוקטוצורין שניתנת גם להחדרה וגם חיצוניבנוסף יש לדאוג ליציאות סדירות כל בוקר ולא לגעת באוכל חריף או פיקנטי

מנהל פורום טחורים