טחורים טרומבוטיים

דיון מתוך פורום  טחורים

28/06/2012 | 16:45 | מאת: יאנה

שלום רב , אתמול ביליתי עם בן זןגי במיון עקב התפרצות טחורים חמורה . בן זוגי בן 32 ובריא מאוד . מעולם לא ביקר בבית חולים או קופת חולים משום סיבה . אתמול התלונן כי כואב לו באזור פי הטבת וכי קשה לו לשבת וללכת , לאחר שבדקתי על מה מתלונן הזדעזעתי , מראה של טחורים בצקתיים עגולים גדולים מנופחים באזור פי הטבעת . כיוון שאני מכירה את בן זוגי בריא ומכירה כי טחורים מתפתחים עם הזמן ולא ביום אחד מתפרצים בצורה כזו מייד נסענו למיון . שאלתי היא , האם הטחורים התפרצו חיצונית קיימת בעיה של טחורים פנימיים ? או שקיימת תופעה חד פעמית של התפרצות טחורים חיצונית ולאחר טיפול זה יעלם כלא היה ? בברכה, יאנה

29/06/2012 | 21:30 | מאת: פרופ' שכטר

שלום יאנה לרוב טחורים חיצוניים הם תוצאה של טחורים פנימיים אשר מתפתחים וגדלים עם הזמן - ההתקפים ושאר הסימפטומים מופיעים בתדירות יותר גבוה ובדרגת חומרה יותר גדולה ככל שהמצב מתקדם

30/06/2012 | 22:44 | מאת: יאנה

שלום , מעולם בן זוגי לא התלונן על בעיות ביציאות . האם יכול להיות התקף חד פעמי כיוון שהייתה עצירות והוא הפעיל לחץ רב באותו יום ?

מנהל פורום טחורים