שאלת התיעצות

דיון מתוך פורום  טחורים

13/10/2010 | 15:16 | מאת: רחל

שיטה אחרת המכונה HAL ?-hemorrhoidal artery ligation או THD-TRANS ANAL HEMORRHOIDAL DEARTERIALIZATION הינה השיטה הניתוחית הקלה ביותר למטופל ויתרונה העצום היעדר כמעט מוחלט של כאבים לאחר הניתוח וחזרה מהירה ביותר לחיי השיגרה, בשיטה זו נכנסים לפי הטבעת בעזרת מכשיר מיוחד עם דופלר אולטרסאונד בקצהו ובעזרתו מזהים את מיקום כלי הדם המזינים את הטחורים הפנימיים, ותופרים כל כלי דם בנפרד בתפרים נספגים. העתקתי את זה מכתבה של רופא שמטפל באזור מגוריי(צפון הארץ) רציתי לדעת אם זו השיטה החדשנית שעליה דיברת בכתבתך הסוף לטחורים?? אני בת 22 אם ל2 ובהריון חודש 9 התחלתי לסבול מטחורים בגיל ההתבגרות וההריונות והלידות החריפו את המצב עד לכדי כך שהטחור חיצוני וגדול בערך בגודל של אפונה ואפשר לראות אותו הוא מציק וכואב אשמח אם תוכל להגיב על השיטה הנ"ל

13/10/2010 | 23:51 | מאת: פרופ' פנחס שכטר

שלום לך בעיקרון מדובר בשיטה אחת ושני מכשירים שונים - אחד HAL והשני THD הכתבה שלי ועבודתי הן עם מכשיר הHAL - ללא הרדמה או אישפוז לכן אפשר לבצעה גם בהריון מתקדם

מנהל פורום טחורים